Images

Bize Engel Oluşturan Yedi Endişe -1

 

Dünyadaki herkes gibi sizin de özgün bir hizmet misyonunuz var. Misyonunuzu bilmediğinizi ya da en azından misyonunuzun net olmadığını sanıp bunu iddia etseniz bile, misyonunuz kendini açığa vurmak için can atarak, içinizde sessizce bekliyor. Misyonunuzdan emin değilseniz ya da kendinizi içinizdeki gizli misyondan ilham alan bir lider olarak görmüyorsanız, aşağıdaki endişelerin muazzam potansiyelinizi engellemesine izin veriyor olabilirsiniz.

1. Manevi bir otoritenin ahlak kurallarını yıkma endişesi

Çok anlamlı bulduğunuz için yapmak istediğiniz ancak birtakım manevi otoritelerin hakkınızda ne düşüneceği endişesiyle vazgeçtiğiniz bir şey oldu mu hiç? Belki de birinin ya da bir grup insanın, yeterince "manevi” ya da ahlaklı olmadığınızı düşünmenize sebep olacak şekilde hareket etmekten korktunuz? Ya da belki birtakım manevi otoriteler tarafından reddedilmekten, bazı dini ve manevi liderler veya akımlar tarafından dışlanmaktan çekindiniz? Kendi değerlerinizin gerçekliğini inkâr etmiş ve sözde bir manevi otorite için onları ikinci plana atmış olabilirsiniz. Ya da belki değerlerinizin gerektirdiği eylemlerde bulunmaktan kaçınmış olabilirsiniz. Hatta kınanma, reddedilme veya dışlanma endişesiyle hiç harekete geçmemiş bile olabilirsiniz.





Muhtemelen anne babalarınızın size öğrettiği manevi kural göre -bu kurallar size ya da ailenize uygun olsa da olmasa da- yaşıyorsunuz. Annesi, büyükannesi ve büyük büyükannesi öyle yaptığı için hindinin bacağını kesen kadının hikâyesi aklıma geldi. Aile, sonunda büyük büyükanneye neden hindiyi hep bu şekilde hazırladığını sorduğunda, onlara fırını küçük olduğu için hindiyi bütün olarak fırına sığdıramadığını söylemiş.


Üç kuşak sonrasında bile, kocaman fırınlara sahip olsalar da, nedenini asla sorgulamadıkları için hindinin bacağını keserek fırına koyuyorlarmış.

Siz de o aile gibi, sorgulamaksızın veya kendi özgün değerlerinize uyup uymadığını düşünmeksizin öğrendiğiniz dogmalar, değerler ya da prensipler için kendinizi ikinci plana atıp atmadığınızı kendi kendinize sorabilirsiniz. Pek çok dini geleneğin çok değerli fikirler, prensipler ve öğretiler içerdiğini inkâr etmiyorum; sadece herhangi bir geleneğe ait herhangi bir dogmatik  fikre körü körüne inanmak yerine, bu fikrin sizin için anlamlı    ve doğru olup olmadığından emin olmanın akıllıca olduğunu söylüyorum.

Tuhaftır ki bu dini öğretileri başlatan ilham verici kişilerin pek çoğu ve onların değişen gelenekleri, kendilerini daha önceki dini liderler veya öğreticilerden değersiz görmemişlerdi.  Kendi özgün, ilham dolu ve bazı durumlarda mistik vizyonlarına sahiplerdi ve bayrağı başkalarına devrettiler. Dini bir geleneğin kurucusuna hayransanız, onlarda gördüğünüz şeyin içinizde olduğunu anlamak için kendinize fırsat verin. Onların gölgelerinde yaşamak yerine, başlattıkları işi devam ettirin ve körü körüne inanmadan önce her şeyi sorgulamaya istekli olun. Bir şey size doğru geliyorsa, onu benimseyin ve ona göre yaşayın. Ancak sadece size öyle yapmanız söylendiği için körü körüne bir şeyi yapmayın. Size ilham veren dini liderler gibi, içinizdeki özgün lideri bulun ve bu lideri dünyaya gösterin. Kendi değerlerinizle uyum içinde yaşadığınızda, içinizdeki liderlik size ilham veren misyonunuzla birlikte, kendiliğinden ortaya çıkacaktır. Geçmişte sahip olduğumuzdan daha büyük bir manevi lider ortaya çıkmaması için bir neden yok.


Değerler Prensibi Kitabından

 John DEMARTİNİ

 

*****

 

Halis ŞAHİNER

 

Daha fazla bilgi ve yaratım araçları için online atölye

çalışmalarıma katılabilir veya kitaplarımı satın alabilirsiniz.

 

İletişim: 0 553 06 00 464




Kontrol Sende - Çekim Yasası ve Bilinçaltı Dönüşüm Rehberi Kitabı - 2019 - 2 nci Baskı


 KONTROL SENDE
İzin Ver GELSİN, İzin Ver OLSUN
Çekim yasası ve Bilinçaltı Kayıt Dönüşüm Rehberi

Düzenlemiş İkinci Baskı
Sayfa : 312

************************************************


Bilinçli Yaratma Sanatı Kitabı


Daha İyi Bir yaşam için

BİLİNÇLİ YARATMA SANATI


Sayfa : 256


******************************

Kitapları Temin İçin : cekimyasasi@hotmail.com

Tel/Whatsapp : 0 553 06 00 464

0 yorum: